Over ons

Hoveniersbedrijf Frank Witbreuk, uw vakman het gehele jaar door

Vanaf mijn twaalfde wist ik al dat ik in de tuinen wou gaan werken. Buiten werken en met mijn handen mooie dingen zien ontstaan is mijn lust en mijn leven. Na de lagere tuinbouwschool in Borculo en de middelbare tuinbouwschool in Zenderen, heb ik ervaring opgedaan bij een hoveniersbedrijf aan de Enschedesestraat. Na drie jaar heb ik besloten om voor mijzelf te beginnen en kreeg daarvoor in 1990 een mooie kans. Eerst bij iemand in een klein gehuurd schuurtje, met een stukje grond erbij. Later kon ik buitenaf een stuk grond huren en daarna kopen en weer wat later aan de overkant een stuk land kopen.
Sinds 1995 begonnen ze met de ruilverkaveling en zijn we naar de huidige locatie verhuisd, aan de Schaddenweg 30. Dit is onze bedrijfslocatie. Van hieruit werken wij en vertrekken wij ook ’s morgens.

Op dit moment werken wij met twee ervaren vaste krachten, een beginnend hovenier en één of twee stagiaires . In de jaren hebben wij een vaste klantenkring opgebouwd. Dit varieert van aanleg / onderhoud, het aanplanten en bestraten van tuinen en grote projecten tot alleen een ontwerp maken of planten leveren.

tuin2 tuin4

De ontwerpen worden door Frank zelf ontworpen na overleg met de klant. De wensen van de klant staan hierin centraal. Een onderhoudsvriendelijke tuin of een waterpartij of kindvriendelijk. Alles behoort tot de mogelijkheden. Zo werken wij veel voor particulieren en bedrijven waarbij we de voor- en najaarsbeurten doen, maar ook het wekelijks en maandelijks onderhoud verzorgen wij. Zo hebben wij bedrijventerrein ‘Stepelo’ en diverse projecten voor de Gemeente Haaksbergen in onderhoud maar ook scholengemeenschap ‘Het Assink Lyceum’ in Eibergen, Neede en Haaksbergen.

Zo gauw de zon weer gaat schijnen, begint het bij de mensen te kriebelen en start bij ons de voorjaarsdrukte. Soms komen we dan handen tekort. En moeten er weer lange dagen gemaakt worden; dat hebben we er natuurlijk graag voor over. Als er dan weer een opdracht af is en de klant weer tevreden is geeft je dat weer een voldaan gevoel.